Соларни енергетски сектор гледа $ 7 милијарди корпоративното финансирање во ела

Економски времиња - Глобалната соларни енергетски сектор привлече 7 милијарди долари во вредност од корпоративното финансирање, вклучително и од капитал и приватни извори на капитал, во првиот квартал на 2014 година, се вели во извештајот.

Покрај бројот на спојувања и превземања (М & А) се занимава во Сончевиот сектор се искачи на 38 во првиот квартал 2014 година во споредба со 25 трансакции се гледа во години пред период.

"Вкупно глобалните корпорации средства во Сончевиот сектор, вклучувајќи вложување в apital, приватниот капитал, финансирање, и други сопственички хартии од финансирања покренати од страна на јавните претпријатија, дојде во 7 милијарди долари", во ела ул три месеци од оваа година, Mercom Капитал групата соопшти дека  денес.featured_04


Post time: Jan-09-2016
WhatsApp Online Chat !